Sut Nicin Gaz Yapar ?
imagessutnedengazyapar5b105c1e54cb0
PLoS Computational Biology dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, cocukların anne sutu almasına son verildiğinde, vucudun, laktozu parcalayan enzimin (laktaz) uretilmesini durdurduğunu, bunun da sutun sindirilememesine ve yetişkin yaşta icilen sutun rahatsızlık vermesine yol actığını belirtti
Araştırmacılar, yaklaşık 7 bin yıl once ise insanın vucudunda bazı değişikliklerin meydana geldiğini, değişikliklerin enzimin yetişkin yaşta da “ayakta kalmasını sağladığını ve bu ozelliğin bazı toplumlarda yayıldığını acıkladı
Gunumuzde Kuzey Avrupalı yetişkinlerin Yuzde 85′inin laktozu sindirebildiğini ancak Dunyanın geri kalan kısmında cocukluktan sonra bunu başarma oranının daha az olduğunu belirten araştırmacılar, daha once doğal seleksiyonun D vitaminine daha cok ihtiyac duydukları icin kuzeydekilerin sutu nispeten rahat icebilmesini sağladığının duşunulduğunu acıkladılar Araştırmacılar, laktazın kalıcı olma yaygınlığını Bilgisayar ortamında, kalıtsal ve arkeolojik verileri temel alarak değerlendirdi
Profesor Mark Thomas, araştırmanın “laktazın ayakta kalabilme ozelliğinin yaklaşık 7 bin 500 yıl once Balkanlar ve Orta Avrupa ’da başladığını ve sanılanın aksine D vitamini ihtiyacının “sutun rahat icilebilirliğini acıklamada yeterli olmadığını soyledi
alıntı
imagessutnedengazyapar5b105c1e54cb0
PLoS Computational Biology dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları, cocukların anne sutu almasına son verildiğinde, vucudun, laktozu parcalayan enzimin (laktaz) uretilmesini durdurduğunu, bunun da sutun sindirilememesine ve yetişkin yaşta icilen sutun rahatsızlık vermesine yol actığını belirtti
Araştırmacılar, yaklaşık 7 bin yıl once ise insanın vucudunda bazı değişikliklerin meydana geldiğini, değişikliklerin enzimin yetişkin yaşta da “ayakta kalmasını sağladığını ve bu ozelliğin bazı toplumlarda yayıldığını acıkladı
Gunumuzde Kuzey Avrupalı yetişkinlerin Yuzde 85′inin laktozu sindirebildiğini ancak Dunyanın geri kalan kısmında cocukluktan sonra bunu başarma oranının daha az olduğunu belirten araştırmacılar, daha once doğal seleksiyonun D vitaminine daha cok ihtiyac duydukları icin kuzeydekilerin sutu nispeten rahat icebilmesini sağladığının duşunulduğunu acıkladılar Araştırmacılar, laktazın kalıcı olma yaygınlığını Bilgisayar ortamında, kalıtsal ve arkeolojik verileri temel alarak değerlendirdi
Profesor Mark Thomas, araştırmanın “laktazın ayakta kalabilme ozelliğinin yaklaşık 7 bin 500 yıl once Balkanlar ve Orta Avrupa ’da başladığını ve sanılanın aksine D vitamini ihtiyacının “sutun rahat icilebilirliğini acıklamada yeterli olmadığını soyledi
alıntı