Tavuk Ciğeri Pilavı Nasıl Yapılır?

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2024
Mesajlar
248,356
Tepkime
1
Puanları
38
İtibar
0
Yaş
35
Coin
166,959
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Tavuk Ciğeri Pilavı Nasıl Yapılır? Tavuk ciğer pilavı yapmak için öncelikle taze tavuk ciğerleri temizlenir. Ardından tavada yağ eritilir ve ciğerler sotelenir. Pilavı yapmak için pirinç yıkanır ve süzülür. Daha sonra tencereye yağ eklenir ve pirinçler kavrulur. Üzerine sıcak su eklenir ve pilav pişirilir. Tavuk ciğerleri pilava eklenir ve karıştırılır. Pilavın üzerine tuz ve baharatlar eklenir. Pilav tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Servis yapmadan önce pilavın üstüne limon sıkılır ve maydanoz ile süslenir. Tavuk ciğeri pilavı sıcak olarak servis edilir.
İçindekiler


Tavuk Ciğeri Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk ciğeri pilavı yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir. Bu malzemeler arasında 500 gram tavuk ciğeri, 2 su bardağı pirinç, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 adet soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber bulunmaktadır.
İlk olarak tavuk ciğerini temizleyin ve küçük parçalara kesin. Bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin. Ardından ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kavurma işlemine devam edin.
Tavuk ciğerlerini ekleyin ve ciğerlerin rengi dönene kadar kısık ateşte pişirin. Ardından pirinçleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Tavuk suyunu ve baharatları da ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu çektiğinde tencerenin altını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı karıştırın ve sıcak olarak servis yapın. Üzerine isteğe bağlı olarak limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!


Tavuk Ciğeri Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Pilavı Nasıl Yapılır?
Tavuk ciğerini doğrayın.
Pirinci yıkayıp süzün.
Tereyağında soğanları kavurun.
Tavuk ciğerini ekleyip kızartın.
Pirinci ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.


Tuz ve baharatları ekleyin.
Pilavı demlemeye bırakın.
Maydanozları doğrayın.
Pilavın üzerine maydanozları serpin.
Sıcak servis yapın.
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Suriye Pilavı Nasıl Yapılır? Suriye pilavı, lezzetiyle sofraları süsleyen bir Orta Doğu tarifidir. Pilavın yapımı oldukça basittir. İlk olarak pilavlık bulgur ve tuzlu su bir tencereye alınır. Ardından tencere ocağa alınarak kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Garnitürlü Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır? Garnitürlü arpa şehriye pilavı tarifi için öncelikle bir tencereye sıvı yağ ekleyin. Ardından ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Daha sonra arpa şehriyeyi ekleyin ve kısık ateşte hafifçe kavurun. Üzerine sıcak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! 3 Kişilik Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Şehriyeli bulgur pilavı yapmak için öncelikle tencerede sıvı yağı ısıtın. Ardından ince doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Pilavlık bulguru ve şehriyeyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sıcak su, tuz ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! 2 Kişilik Salçalı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Bulgur pilavı tarifleri arasında oldukça pratik ve lezzetli bir seçenek olan salçalı bulgur pilavı, iki kişilik porsiyonlar için idealdir. İki su bardağı bulguru yıkayıp süzün. Tencerede bir yemek kaşığı sıvı yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Şehriyeli pilav nasıl yapılır? Şehriyeli pilav yapmak için öncelikle tencereye sıvı yağı alın. Üzerine ince kıyılmış soğanları ekleyin ve kavurun. Ardından şehriyeleri ekleyin ve kısık ateşte hafifçe kavurun. Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye ilave edin. Birkaç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Üst Alt