Tavuklu Lazanya

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
1 paket lazanya yaprağı (ben taze kullandım)
2 adet tavuk göğsü
250 gram mantar
Yarım kırmızı kapya biber
500 gram domatesli makarna sosu
Yarım bardak su
1 büyük diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un (çok doldurmadım)
2 su bardağı süt (400 ml)
Tuz-karabiber

Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
Suyunu çekince mantarları, sarımsağı ve baharatları ekleyin.
Tavuklar piştikten sonra kırmızı biberle birlikte, domates sosuna yarım bardak su ek ederek tavukla mantarın yanına ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kapatın.
Bu ortada başka bir tavaya bir kaşık tereyağı ekleyip unu kavurun.
Sütüde ek edin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ek edin.
Büyük bir borcama evvel tavuklu sostan dökün ve üzerine lazanya yapraklarını koyun.
Tekrar sos döküp üzerine birazcık beşamel sostan gezdirin.
Peynirli sevdiğim için birazcık rendelenmiş kaşar peyniride ekledim.
Bu basamakları tekrar ettikten sonra en son beşamel sosla bitirin ve 200 derece fırında aşağı üst 20 dk pişirin.
Sonra üzerine kaşar peynir ek ederek tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Videolu tanımı instagram sayfamda bulabilirsiniz.

Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Lazanya Tanımı İçin Malzemeler 1 paket lazanya Bolonez sosu için (iç harcı) ; 250 gram dana kıyma 1 – 1,5 yemek kaşığı tereyağı 1 – 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta uzunluk soğan 1 küçük uzunluk havuç (çok küçükse 2 tane 1 diş sarımsak 1 – 1,5 su bardağı et suyu yahut olağan su 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
  • Soru
Cannelloni Lazanya Tarifi İçin Malzemeler 1 paket cannelloni makarna(24 adet) Kaşar rendesi Bolonez sos için 400 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet havuç 1 yemek kaşığı biber salçası 3 domates rendesi 1 diş sarımsak Karabiber Kırmızı toz biber Tuz Beşamel sos için 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
  • Soru
Ton Balıklı Lazanya Ton Balıklı Lazanya Tarifi MALZEMELER: 100 gr pırasa 100 gr kereviz 1 soğan 3 corba kaşığı sıvıyağ 300 gr kıyma 500 gr doğranmış domates Yarım lt et suyu Tuz Karabiber 2 kutu ton balığı 1 corba kaşığı kapari Maydanoz 2 kutu sut kreması 2 corba kaşığı margarin 12 lazanya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Kremalı Tavuklu Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler 300 gram makarna 1 adet tavuk göğsü (200-250 gram) 250 gram mantar 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 adet zerzevat bulyon (1 çay bardağı suya eritilmiş) 200 ml krema Çeyrek çay bardağına 1 dolu tatlı kaşığı nişasta 1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Fettucine Alfredo (Tavuklu Mantarlı Makarna) Tanımı İçin Malzemeler Yarım tavuk göğsü 300 gr mantar 3-4 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytin yağı Barilla fettucine makarna ( yassı spagetti de kullanabilirsiniz) Beşamel sos için; 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı un 400ml süt Tuz Karabiber Kuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Üst Alt