Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
1 paket lazanya yaprağı (ben taze kullandım)
2 adet tavuk göğsü
250 gram mantar
Yarım kırmızı kapya biber
500 gram domatesli makarna sosu
Yarım bardak su
1 büyük diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un (çok doldurmadım)
2 su bardağı süt (400 ml)
Tuz-karabiber
Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
Suyunu çekince mantarları, sarımsağı ve baharatları ekleyin.
Tavuklar piştikten sonra kırmızı biberle birlikte, domates sosuna yarım bardak su ek ederek tavukla mantarın yanına ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kapatın.
Bu ortada başka bir tavaya bir kaşık tereyağı ekleyip unu kavurun.
Sütüde ek edin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ek edin.
Büyük bir borcama evvel tavuklu sostan dökün ve üzerine lazanya yapraklarını koyun.
Tekrar sos döküp üzerine birazcık beşamel sostan gezdirin.
Peynirli sevdiğim için birazcık rendelenmiş kaşar peyniride ekledim.
Bu basamakları tekrar ettikten sonra en son beşamel sosla bitirin ve 200 derece fırında aşağı üst 20 dk pişirin.
Sonra üzerine kaşar peynir ek ederek tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Videolu tanımı instagram sayfamda bulabilirsiniz.
Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket lazanya yaprağı (ben taze kullandım)
2 adet tavuk göğsü
250 gram mantar
Yarım kırmızı kapya biber
500 gram domatesli makarna sosu
Yarım bardak su
1 büyük diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı zencefil tozu
Beşamel sos:
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un (çok doldurmadım)
2 su bardağı süt (400 ml)
Tuz-karabiber
Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
Suyunu çekince mantarları, sarımsağı ve baharatları ekleyin.
Tavuklar piştikten sonra kırmızı biberle birlikte, domates sosuna yarım bardak su ek ederek tavukla mantarın yanına ekleyin.
Kaynadıktan sonra altını kapatın.
Bu ortada başka bir tavaya bir kaşık tereyağı ekleyip unu kavurun.
Sütüde ek edin ve karıştırarak kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ek edin.
Büyük bir borcama evvel tavuklu sostan dökün ve üzerine lazanya yapraklarını koyun.
Tekrar sos döküp üzerine birazcık beşamel sostan gezdirin.
Peynirli sevdiğim için birazcık rendelenmiş kaşar peyniride ekledim.
Bu basamakları tekrar ettikten sonra en son beşamel sosla bitirin ve 200 derece fırında aşağı üst 20 dk pişirin.
Sonra üzerine kaşar peynir ek ederek tekrar fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Videolu tanımı instagram sayfamda bulabilirsiniz.
Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı