Tavuklu Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
15 adet lazanya
600 gram tavuk göğsü
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı ucu kadar köri
1 çay kaşığı kimyon
1 dolu yemek kaşığı domates yahut biber salçası
2 adet domates yahut domates konservesi
Beşamel sos için;
3 dolu yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz ve
1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk göğsünü minik kesimlere bölelim. Kenarda beklerken soğanı minik yemeklik doğrayalım yanında biberleri ve domatesleri doğrayalım. Konserve olursa bir küçük kavanoz kâfi olacaktır.
Geniş tavamızı ocağa alalım ve yağını dökelim. Kızgın yağa soğanları koyup kavuralım. Yumuşayan soğanların üstüne biberler ve domatesleri koyalım. Onlar da yumuşayınca tavuğumuzu ekleyelim.
Üstüne salçayı baharatları aktaralım. Tavuklar suyunu çekene kadar ocakta karıştıralım. İsterseniz bir diş sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Tavuğumuz olmuşsa ocaktan tavamızı alıp yana koyalım.
Beşamel sosu hazırlayalım. Tencereye tereyağını ununu ve sütü koyalım. Düzgünce karıştırıp ocağa alalım. Akabinde tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştıralım. Çok katı ve ağır olmasın.
Beşamel sosumuz az kıvamlı olması kâfi olacaktır. Zira gereçler konulana kadar o katılaşacaktır. Ocaktan alıp, yana koyalım.
Dikdörtgen borcama evvel biraz beşamel sostan yaydıralım ve üzerine 3 adet lazanyayı yan yana koyalım. Üstüne beşamel sostan koyalım ve spatula yardımıyla yayalım.
Ardından tavuk harcımızdan biraz döküp, üstüne kaşar peynir rendesi koyup, güzelce her tarafına gelecek formda yayalım. Tekrar lazanya koyup bu süreci devam ettirelim.
En son kata kalan beşamel sosu yayalım ve üstünü kaplayacak biçimde kaşar peynirini serpelim ve evvelden ısıttığımız 180 derece fanlı fırına atalım. Fırında yaklaşık 30-35 dk pişmesi sürmekte.
Üstü kabuk tuttuğunda fırından çıkaralım. Dilimlere ayırıp, servis edebilirsiniz. Ben yanına bulgur pilavı yaptım sizde deneyebilirsiniz. Afiyet olsun….
Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
15 adet lazanya
600 gram tavuk göğsü
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı ucu kadar köri
1 çay kaşığı kimyon
1 dolu yemek kaşığı domates yahut biber salçası
2 adet domates yahut domates konservesi
Beşamel sos için;
3 dolu yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz ve
1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuk göğsünü minik kesimlere bölelim. Kenarda beklerken soğanı minik yemeklik doğrayalım yanında biberleri ve domatesleri doğrayalım. Konserve olursa bir küçük kavanoz kâfi olacaktır.
Geniş tavamızı ocağa alalım ve yağını dökelim. Kızgın yağa soğanları koyup kavuralım. Yumuşayan soğanların üstüne biberler ve domatesleri koyalım. Onlar da yumuşayınca tavuğumuzu ekleyelim.
Üstüne salçayı baharatları aktaralım. Tavuklar suyunu çekene kadar ocakta karıştıralım. İsterseniz bir diş sarımsak da rendeleyebilirsiniz. Tavuğumuz olmuşsa ocaktan tavamızı alıp yana koyalım.
Beşamel sosu hazırlayalım. Tencereye tereyağını ununu ve sütü koyalım. Düzgünce karıştırıp ocağa alalım. Akabinde tuzu ve karabiberi ekleyip, karıştıralım. Çok katı ve ağır olmasın.
Beşamel sosumuz az kıvamlı olması kâfi olacaktır. Zira gereçler konulana kadar o katılaşacaktır. Ocaktan alıp, yana koyalım.
Dikdörtgen borcama evvel biraz beşamel sostan yaydıralım ve üzerine 3 adet lazanyayı yan yana koyalım. Üstüne beşamel sostan koyalım ve spatula yardımıyla yayalım.
Ardından tavuk harcımızdan biraz döküp, üstüne kaşar peynir rendesi koyup, güzelce her tarafına gelecek formda yayalım. Tekrar lazanya koyup bu süreci devam ettirelim.
En son kata kalan beşamel sosu yayalım ve üstünü kaplayacak biçimde kaşar peynirini serpelim ve evvelden ısıttığımız 180 derece fanlı fırına atalım. Fırında yaklaşık 30-35 dk pişmesi sürmekte.
Üstü kabuk tuttuğunda fırından çıkaralım. Dilimlere ayırıp, servis edebilirsiniz. Ben yanına bulgur pilavı yaptım sizde deneyebilirsiniz. Afiyet olsun….
Tavuklu Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı