Tencerede Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şub 2024
Mesajlar
248,356
Tepkime
1
Puanları
38
İtibar
0
Yaş
35
Coin
166,959
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Tencerede Bamya Yemeği Nasıl Yapılır? Bamya yemeği yapmak için öncelikle taze bamya seçilmeli ve temizlenmelidir. Ardından soğan doğranıp zeytinyağında kavrulmalıdır. Domates eklenip karıştırılmalı ve su ilave edilmelidir. Bamya ve et eklenip karıştırılmalı ve tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Yemeğin tuz ve baharatları da eklenip karıştırılmalıdır. Yemeğin pişmesi için orta ateşte yaklaşık 30 dakika beklenmelidir. Yemeğin üzerine limon sıkılıp karıştırılmalı ve ocaktan alınmalıdır. Tencerede bamya yemeği servise hazırdır. Afiyet olsun!
İçindekiler


Tencerede Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Tencerede bamya yemeği yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. İlk olarak, taze bamya seçimi yapın. Bamyanın taze ve diri olması önemlidir. Saplarından kolayca kırılan, parlak ve yeşil renkte olanları tercih edin. Bamyanın uç kısmını kesip, çiçek kısmını çıkarın.
2. Bamyanın üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp, süzün ve soğuk suyla yıkayın. Böylece bamyanın kayganlığı giderilecektir.
3. Tencereye sıvı yağ ekleyin ve ısıtın. İnce doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
4. Soğanların üzerine doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
5. Ardından doğranmış eti ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp, etlerin yumuşayana kadar pişirin.
6. Etler yumuşadıktan sonra süzdüğünüz bamyaları tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak baharatlarınızı ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp, bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
7. Bamyalar yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Üzerine limon suyu sıkıp, karıştırın. Böylece yemeğe ekstra lezzet katacaktır.
8. Tenceredeki bamya yemeğini sıcak servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz veya pul biber serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!


Tencerede Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?

Bamya yemeği için gerekli malzemeler nelerdir?
Bamya yemeği nasıl yapılır?
Bamya yemeği için bamya nasıl temizlenir?
Bamya yemeği nasıl pişirilir?
Bamya yemeği ne kadar sürede pişer?


Bamya yemeği için tencere mi yoksa düdüklü tencere mi tercih edilmeli?
Bamya yemeği hangi baharatlarla lezzetlendirilir?
Bamya yemeği yanında hangi pilav türü tercih edilir?
Bamya yemeği hangi et ile birlikte pişirilebilir?
Bamya yemeği servis edilirken üzerine ne eklenir?
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Tencerede türlü yemeği nasıl yapılır? Türlü yemeği tarifi için taze sebzeler kullanın. Patlıcan, kabak, biber ve domates doğrayın. Tencerede sıvı yağ ısıtın ve soğan ve sarımsak ekleyin. Ardından biber salçası ve domates salçası ilave edin. Sebzeleri tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Tencerede Sebzeli Palamut Nasıl Yapılır? Tencerede sebzeli palamut yapmak için öncelikle taze ve temiz palamutları hazırlayın. Ardından soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Tencereye sıvı yağ ekleyin ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Palamutları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Evde Et Yahni Nasıl Yapılır? Et yahni yapmak için öncelikle taze ve kaliteli et tercih edilmelidir. Etin doğru şekilde marine edilmesi önemlidir. Etlerin üzerine zeytinyağı, sarımsak, tuz ve baharatlar eklenerek en az 2 saat dinlendirilmelidir. Bir tencerede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Patlıcanlı Maklube Yemeği Nasıl Yapılır? Patlıcanlı maklube yemeği tarifi için öncelikle patlıcanları doğrayıp tuzlu suda bekletin. Daha sonra eti kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yağda kavurun. Soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci yıkayıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Tencerede levrek nasıl pişirilir? Tencereye sıvı yağ ekleyin ve ısıtın. Levrek balığını tuz ve baharatlarla ovun. Tenceredeki yağa levrek balığını koyun. Balığı her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın. Ardından soğan, sarımsak ve biberi ekleyin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt