Terbiyeli Çerkez Çorbası

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Terbiyeli Çerkez Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
5-6 tane tavuk baget
1 su bardağı haşlanmış mısır
1,5 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber

Terbiyeli Çerkez Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle derin büyükçe bir tencereye tavuk bagetleri alalım üzerine suyu ilave edip pişmeye bırakalım.
Diğer yanda ayrı bir tencereye buğdayı alalım üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.
Haşlanan tavukları tabağa alıp kemiklerini çıkartarak didikleyelim.
Pişen buğdayı tavuk suyunun olduğu tencereye alalım, üzerine haşlanmış mısırıda ilave edip kaynamaya bırakalım.
Terbiyesi için malzemeleri bir kapta karıştıralım, kaynayan çorba suyundan bir kepce alıp terbiyeyi ılıklaştırıp çorbanın üzerine karıştırarak dökelim.
Kaynayınca üzerine tuz ve didiklenmiş tavuk etini ilave edip karıştıralım, sos tavasina tereyağı ve kuru nane, kırmızı toz biber ilave edip kokusu çıkınca çorbaya ekleyip bir kaç taşım daha kaynatıp ocaktan alalım şifa deposu çorbamız hazır afiyet olsun.
Terbiyeli Çerkez Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Bol Vitaminli Terbiyeli Ispanak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 büyük kase incecik doğranmış ıspanak (yaprak kısmı olsun ) 2 yemek kaşığı arpa şehriye 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı su Terbiyesi için; 1 su bardağı yoğurt 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Kestirme Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 350-400 gram kalçalı tavuk but 1 çay bardağı tel şehriye 4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 litre su Tuz 3 diş sarımsak Terbiyesi için; 6 yemek kaşığı yoğurt 6 yemek kaşığı un 1 adet limon (bol sulu limon değilse 2adet kullanabilirsiniz) Üzeri için ; Bol karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Terbiyeli Ve Tavuklu Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 bütün tavuk (Ben yemek yapacağım diye bütün kullandım siz 1 yahut 2 butlada yapabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı un 1 çay bardağı tel şehriye 3 su bardağı tavuk suyu Tuz Terbiyesi için; 1 adet yumurta sarısı 8 yemek kaşığı yoğurt Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
  • Soru
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 litre su 2 adet tavuk but 1 tane havuç 2 yemek kaşığı tel şehriye 3 diş sarımsak 1 tutam dereotu 1 tatlı kaşığı tuz Terbiyesi için; Yarım limon 1 tane yumurta sarısı 1,5 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yoğurt Terbiyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 2 tavuk budu 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 litre kaynamış su Tuz, tane karabiber ve defne yaprağı Yarım çay bardağından az zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta uzunluk havuç çeyrek kereviz kökü 1 orta uzunluk patates 1 çeyrek pırasa 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt