Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için
2 paket yulaflı bisküvi
125 gram tereyağı
Kreması için
400 gram labne peyniri
200 ml krema
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 adet yumurta
Limon kabuğu rendesi ve limon suyu
Vişneli sosu için
Yarım su bardağı su
2 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için bisküviler rondodan geçirilir erimiş tereyağı ile karıştırılır.
Alt tabanına pişirme kağıdı serilir, fazlalıklar kesilir.
Kalıbın kenarları ve tabanı folyo ile kaplanır.
Kelepçeli kalıbın tabanına bisküviler yayılır üzerine bastırılır.
Buzdolabına konulup donması sağlanır.
Bu sırada kreması için labne ve şeker mikserle orta ayarda çırpılır. Bu karışıma süzme yoğurt ve krema eklenir.
2 dakika sonra un, nişasta ve vanilya da ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
Yumurtalar teker teker çırpılarak karışıma eklenir.
Dolaptan alınan folyo kaplı tabanın üzerine dökülür.
Kalıp iki kere tezgaha vurulup içindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
Fırın tepsisinin içine su doldurulur(kalıbı koyduğumuzda yarısına kadar gelicek)üzerine cheesecake konularak önceden ısıtılmış 175 derece fırında.
Yaklaşık 30-40 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirilir, fırın kapatılır.
Kapağı hafif aralanarak soğuması beklenir.
Ilınan cheesecake fırından çıkarılır.
Sosu üzerine dökülür. İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gün dinlendirilir.
Üzeri için.Sos malzemelerin hepsi karıştırılarak pişirilir.
Vişneli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için
2 paket yulaflı bisküvi
125 gram tereyağı
Kreması için
400 gram labne peyniri
200 ml krema
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 adet yumurta
Limon kabuğu rendesi ve limon suyu
Vişneli sosu için
Yarım su bardağı su
2 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için bisküviler rondodan geçirilir erimiş tereyağı ile karıştırılır.
Alt tabanına pişirme kağıdı serilir, fazlalıklar kesilir.
Kalıbın kenarları ve tabanı folyo ile kaplanır.
Kelepçeli kalıbın tabanına bisküviler yayılır üzerine bastırılır.
Buzdolabına konulup donması sağlanır.
Bu sırada kreması için labne ve şeker mikserle orta ayarda çırpılır. Bu karışıma süzme yoğurt ve krema eklenir.
2 dakika sonra un, nişasta ve vanilya da ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
Yumurtalar teker teker çırpılarak karışıma eklenir.
Dolaptan alınan folyo kaplı tabanın üzerine dökülür.
Kalıp iki kere tezgaha vurulup içindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır.
Fırın tepsisinin içine su doldurulur(kalıbı koyduğumuzda yarısına kadar gelicek)üzerine cheesecake konularak önceden ısıtılmış 175 derece fırında.
Yaklaşık 30-40 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirilir, fırın kapatılır.
Kapağı hafif aralanarak soğuması beklenir.
Ilınan cheesecake fırından çıkarılır.
Sosu üzerine dökülür. İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gün dinlendirilir.
Üzeri için.Sos malzemelerin hepsi karıştırılarak pişirilir.
Vişneli Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı