Yaprak Sarması Tarifi (Zeytin Yağlı)

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Yaprak Sarması Tarifi (Zeytin Yağlı) İçin Malzemeler
2.5 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
Yeterince zeytin yağı
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı domates sosu
4 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Üzerini az geçsin su
Üzeri İçin;
4 yemek kaşığı domates ve kırmızı biber karışımlı sos
Yeterince zeytin yağı
4 diş sarımsak

Yaprak Sarması Tarifi (Zeytin Yağlı) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanlar yıkanıp soyulur, küp küp küçük doğranır uygun bir tavaya alınır.
Yeterince zeytin yağı katıp soğan, sarımsak yumuşayana kadar kavrulur, salça ilave edip kavrulur, sos ilave edilir, pirinçleri de katıp kavrulur.
İnce doğranmış maydanoz, tuz, baharatlar da eklenir az daha kavrulur ocaktan alınır.
Biraz soğuyunca yazdan hazırladığım asma yaprağına iç harçtan kaşıkla katıp sardım.
İç harcı bitene kadar aynı işlem yapılır.
Sarılan yapraklar uygun bir tencereye muntazam bir şekilde dizilerek doldurulur.
Tavaya yeterince zeytin yağı, 4 yemek kaşığı yazdan hazırladığım domates ve kırmızı biber karışımlı sostan katıp kavurdum.
4 diş sarımsağı da üzerine rendeleyip ocağı kapattım.
Sarma tenceresine üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su katıp üzerine hazırladığım sosu gezdirip kaynamaya başlayınca ocağı kısıp pişirilir. Afiyet olsun
Yaprak Sarması Tarifi (Zeytin Yağlı) Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Patetesli Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 adet kereviz 1 orta uzunluk soğan 2 adet büyük uzunluk patates Yeterince zeytin yağı 1 adet orta uzunluk havuç 2 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı tuz Patetesli Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yıkayıp kabuklarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo üzüm yaprağı Yarım kilo pirinç 3 tane orta uzunluk soğan 5 diş sarımsak Yarım bağ maydanoz Yarım bağ nane 2 yemek kaşığı biber salçası Zeytin yağı Tuz Karabiber Kırmızı toz biber Pul biber Kekik Nar ekşisi 1 yemek kaşığı Yarım limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Yoğurtlu Patetes Salatası Püre Halinde Tanımı İçin Malzemeler 2 adet büyük uzunluk patates 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 adet turşu salatalık 1 kase süzme yoğurt 2 diş sarımsak Süslemek için; Domates maydanoz Yoğurtlu Patetes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy lahana 200 gram kıyma (orta yağlı) 2 su bardağı pirinç 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz Kimyon Karabiber Taze nane (kuru nanede olur) Zeytinyağı Nar ekşisi 1 diş sarımsak Tencerenin dibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler 400 gram asma yaprağı Sarmanın iç harcı için: 1 demet doğranmış maydanoz 1 demet doğranmış dereotu 1 demet yaprakları doğranmış taze nane 2,5 su bardağı yıkanmış pirinç 3 adet büyük uzunluk rendelenmiş domates 2 adet büyük uzunluk rendelenmiş soğan 3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Üst Alt