Yuzunuzu İki Defadan Fazla Yıkamayın

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Uzmanlar, sıcak yaz gunlerinin yerini serin havalara bıraktığı bugunlerde, beslenmeye daha fazla onem verilmesi gerektiğini belirterek, enerji veren gıdalar ile C vitaminli besinlerin sofralardan eksik edilmemesi uyarısında bulundu
Sonbahar aylarının grip ya da nezlenin en fazla yaygınlaştığı donem olduğuna dikkat ceken uzmanlar, insanların, geciş donemi olan sonbaharda vucudunu soğuk kış aylarına hazırlaması gerektiğini ifade ediyorlar İnsan vucudunun sebzeden meyveye, etten sute, kuru baklagillerden yağa ve ekmeğe kadar butun besin gruplarına ihtiyacı bulunduğunu, ancak, icinde bulunduğumuz sonbahar aylarında bazı gıdalara daha fazla onem verilmesi gerektiğine işaret eden uzmanlar, ozellikle potasyum yonunden zengin olan tahin, pekmez, pestil ve kurutulmuş meyvelerden oluşan gıdaların tuketilmesini oneriyor Uzmanlar, soğuk havalarda tuketilmesi şart olan gıdaların sadece kurutulmuş meyveler olmadığını dile getirerek, “Soğuk havalarda enerji veren besinler almamız gerekiyor Cunku hava soğuk olduğundan, kişinin dışarıdaki ısı derecesine uyum sağlaması icin enerjiye ihtiyacı oluyor acıklamasını yapıyor
ISPANAĞI CİĞ TUKETİN
İnsanların, sonbaharda kış mevsimine gore daha fazla grip ve nezleye yakalandığını ifade eden uzmanlar, vucudun direncini arttıran ve hastalıklara karşı koruyucu ozelliği bulunan C vitamininin fazla alınması gerektiğini belirterek, ozellikle ıspanak, semizotu ve marul gibi yeşil yapraklı sebzelerin ciğ olarak tuketilmesini tavsiye ediyor Uzmanlar, bu sebzelerin pişirildiğinde icerdiği C vitaminini kaybettiğini, ayrıca kışlık kurutulan patlıcan, yeşil fasulye ve bamya gibi sebzelerin icerdiği vitaminlerin yok olduğunu vurguluyor
C VİTAMİNİNİN FAZLASI ZARAR
C vitamini bakımından zengin olan portakal, limon, greyfurt ve mandalinanın suyu sıkılarak değil, butunuyle yenilerek tuketilmesini oneren uzmanlar, vatandaşlara şu uyarılarda bulunuyor:
“C vitamini, korunması guc bir vitamin Bu nedenle portakal, greyfurt ve limondan oluşan meyve suyunu bekletmeden anında icmek ya da yiyerek tuketmek gerekiyor Bol bol C vitamini almak lazım, diye gunde 2 kilo portakal yemek de zararlı Cunku C vitamininin fazlası idrar yoluyla vucuttan atılıyor Dolayısıyla bobrekler yoruluyor Yani C vitamini şart ama abartmamak lazım
KURUBAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR
Uzmanların verdiği bilgiye gore mercimek, nohut, kuru fasulye; protein, demir ve kalsiyum yonunden cok zengin Ayrıca B12 dışındaki tum B vitaminlerini barındırıyorlar Kuru baklagiller tahıllar ile birleşince ve iyi pişirilince protein değeri etin protein oranına ulaşıyor Ozellikle icinde ceşitli kuru baklagil, kuru meyve ve nişasta bulunan aşure, protein acısından cok zengin bir tatlı Ayrıca kuru fasulyenin yanına yapılan bulgur pilavıyla da aynı denge tutturulabiliyor
Fındık, fıstık, uzum ve ceviz gibi yağlı tohumların enerji kaynağı olduğunu bildiren uzmanlar, bu besinlerin ozellikle kışın tuketildiğinde enerji sağlayıp vucut ısısının dışarıdaki havaya uyumunu kolaylaştırdığını bildirdi
Kayısı, erik ve uzum gibi kurutulmuş meyvelerin ya da recellerin C vitaminini kaybettiğini dile getiren uzmanlar, onemli olanın sadece C vitamini olmadığını ifade ederek, bu besinlerin demir ve potasyum acısından oldukca zengin olduğunu belirtiyor
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Üst Alt