Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3-4 kısım taze soğanın yeşil yaprakları
1/2 (yarım) demet maydanoz
1/2 (yarım) demet dereotu
1/2 (yarım) demet taze nane
3 tane domates yada kış için hazırladığınız domates konservesi varsa yarım kavanoz
1 yemek kaşığı domates salçası (tercih sebebi)
1 limonun suyu
Karabiber, tuz, kuru nane, kırmızı toz biber, hepsinden birer çay kaşığı kullandım fakat siz tadına bakıp ekleme yapabilirsiniz
2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt suyu yada sulu yoğurt
Asma yaprağı

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri uygunca yıkayalım, soğanları, yeşillikleri ince ince doğrayıp pirinçlere ekleyelim.
Domatesleri çok küçük doğrayıp onları da ekleyelim.
Baharatları, akabinde 1,5 çay bardağı zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyelim ve yeterlice karıştırıp tadına bakalım.
Burada tercih sebebi salça eklenebilir.
Domates rengi ve damak zevki gereği size kalmış.
Yaprak nasıl sarılır diye bir anlatım yapma gereği duymuyorum. Eminim benden daha hoş sararsınız.
Ben tencereye fotoğraflarda göreceğiniz üzere dik dik koyuyorum.
Tencereye dizdiğimiz sarmaların üzerine bir iki yaprak kapatalım.
Biraz tuz, yoğurt suyu ve yarım çay bardağı zeytinyağı da ekleyip, sarmaların yarısına kadar gelecek formda su da ekleyelim ve yüksek ateşe koyalım.
Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşe getirip 1, saat pişirelim.
Tencereye dik dik koyduğum için üzerine tabak kapatma gereği duymuyorum.
Yağı çok demeyin. Yağı ve soğanı bol olmalı. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için 1.5 su bardağı pirinç 1 bardağı köftelik bulgur 200 gram kıyma 2 adet biber 1 adet domates Nane Karabiber Toz biber Pul biber Tuz 1 tatlı kaşığı salça Zeytinyağı Kuyruk Haşlanmış bağ yaprak Üzeri için Zeytinyağı Salçalı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kilo asma yaprağı 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı kaynar su 1,5 su bardağı zeytinyağ 3 tane kuru soğan Dolmalık fıstık ( küçük paket ) Kuş üzümü ( küçük paket ) 5 tane kesme şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler 7 adet dolmalık biber 2 adet kuru soğan 1 su bardağı pirinç 2 büyük uzunluk domates 1-2 kol maydanoz 1 çay kaşığı beyaz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Limonlu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo salamura yaprak 1 su bardağı pirinç Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Zeytinyağı tercihen) 1 tatlı kaşığı salça 1 ölçü karabiber 1 ölçü tuz Limonlu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Zeytinyağlı Pazı Yemeği (Diyetlik) Tanımı İçin Gereçler 1 tutam pazı 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç Tuz Karabiber 2 bardak sıcak su 3 ya da 4 diş sarımsak Yarım çay bardağı zeytinyağı Zeytinyağlı Pazı Yemeği (Diyetlik) Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Üst Alt