Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 kilo asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı kaynar su
1,5 su bardağı zeytinyağ
3 tane kuru soğan
Dolmalık fıstık ( küçük paket )
Kuş üzümü ( küçük paket )
5 tane kesme şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 tatlı kaşığı yenibahar
1 limonun suyu ( küçük )
Kaynar su ( pişerken yaprakların yarısını biraz geçecek )
Maydanoz ( 8-10 kol )

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı

Birinci olarak iç harcımızı hazırlayalım yayvan bir tencereye üç tane kuru soğan küp küp olarak doğrayalım.
Sıvı yağ koyarak kavuralım ve zeytinyağının 1 su bardağı olan kısmını kullanalım, fıstığını, baharatlarını, tuzunu, şekerini ve 1 çay bardağı suyunu ekleyelim ve kısa bir ön pişirme yapalım.
Ocaktan alalım ve üstüne kıyılmış maydanozları ekleyelim karıştıralım demlenmesi ve soğuması için bekleyelim.
Benim kullandığım yapraklar asmadan toplanıp şişeye basılmıştı onları süzgeçli bir leğene kaynar su koyarak birazcık beklettim ve soğuk suya tuttuktan sonra süzdürdüm.
Artık hazır olan içimizle yaprakları saralım ve tenceremize dizelim ve üstüne kalan yarım su bardağı zeytinyağını gezdirelim.
Limon suyunu ve kaynar suyunu ekleyip kısık ateşte üstüne bir tabak yahut tartı koyarak pişirelim.
Benim yaprak ve iç tam birbirine kadar denk geldi bu türlü başa baş bitince çok hoş oluyor.
Mümkünse bir gün bekleyin kesinlikle temel o vakit tadı doruk noktaya ulaşıyor.
Herkesin kendine nazaran bir pişirme tanımı, metodu var benim böyleydi.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun inşallah

Çok yağlı olduğunu düşünmeyin tam bir zeytinyağlı için bu türlü olması gerekli .

Baharatları ve ölçülerini isteğinize nazaran ek edebilirsiniz bunlar benim tercihlerim
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler 7 adet dolmalık biber 2 adet kuru soğan 1 su bardağı pirinç 2 büyük uzunluk domates 1-2 kol maydanoz 1 çay kaşığı beyaz biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için 1.5 su bardağı pirinç 1 bardağı köftelik bulgur 200 gram kıyma 2 adet biber 1 adet domates Nane Karabiber Toz biber Pul biber Tuz 1 tatlı kaşığı salça Zeytinyağı Kuyruk Haşlanmış bağ yaprak Üzeri için Zeytinyağı Salçalı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Tam Ölçüsünde Tane Tane Kısır Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı kısır 1,5 su bardağı kaynar su 4-5 yemek kaşığı narekşisi 2 yemek kaşığı limon suyu 1 avuç ince kıyılmış maydanoz 4-5 kısım yeşil soğan 4-5 yaprak marul 1 adet küçük kapya biber 1 adet yeşil sivri biber Sosu için; Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Çikolatalı Ganajlı Muffin Garanti Tanım Tanımı İçin Malzemeler 2adet büyük uzunluk yumurta 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 2 tatlı kaşığı kakao 1 paket şekerli vanilin 1 paket kabartma tozu 1.5 su bardağı un Ganaj için; 2.5 su bardağı süt Yarım su bardağı şeker 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
  • Soru
Şahane Mantı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı tuz 4 su bardağı un 1,5 su bardağı su İç harcımız Yarım kg kıyma 1 tatlı kaşığı tuz Karabiber Tatlı pul biber Pul biber 1 adet soğan Mantının sosu 1 adet sarımsak Yoğurt Şahane Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Üst Alt