Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Bu Alanı Sizin İçin Ayırdık !

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
416,383
Çözümler
1
Tepkime
16
Puanları
308
İtibar
0
Yaş
36
Coin
255,000
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
1 kilo üzüm yaprağı
Yarım kilo pirinç
3 tane orta uzunluk soğan
5 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
Yarım bağ nane
2 yemek kaşığı biber salçası
Zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Pul biber
Kekik
Nar ekşisi 1 yemek kaşığı
Yarım limon

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinci soğuk suda yarım saat bekletip nişastasını çıkarıyoruz.
Pirinci, soğanı ve sarımsağı ince ince kesiyoruz nane ve maydanozu da kesip ekliyoruz baharatları da ekleyip güzelcene harmanlıyoruz.
Yaprağı serip içine gereçten koyup sarıyoruz.
Üzerine zeytin yağını suyunu koyup pişiriyoruz 5 dakika kaynadıktan sonra kısık ateş de yarım saat pişiriyoruz.
Üzerine ben sarma taşı koydum siz tabakta koyabilirsiniz ( sarmalarımı uzun vakittir kavurmadan yapıyorum çok lezzetli oluyor ) bide pirincin nişastası çıkınca dolmalar sarmalar pişince tane tane olur .Afiyet olsun …
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın

Yorum yapabilmek için üye olmanız gerekmektedir

Hesap Oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu kolay!

Giriş Yap

Zaten hesabınız var mı? Giriş yapın.

Benzer konular

  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler 1 kilo asma yaprağı 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı kaynar su 1,5 su bardağı zeytinyağ 3 tane kuru soğan Dolmalık fıstık ( küçük paket ) Kuş üzümü ( küçük paket ) 5 tane kesme şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Kiraz Yaprağı Sarması (Malatya Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 500 gram haşlanmış kiraz yaprağı İç materyali için; 1 su bardağı kırma bulgur(malatya kırık yarma) 1 su bardağı köftelik ince bulgur 1 yemek kaşığı un Tuz Su Yoğurdu için; 3 su bardağı yoğurt 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı un 1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
  • Soru
Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler 400 gram asma yaprağı Sarmanın iç harcı için: 1 demet doğranmış maydanoz 1 demet doğranmış dereotu 1 demet yaprakları doğranmış taze nane 2,5 su bardağı yıkanmış pirinç 3 adet büyük uzunluk rendelenmiş domates 2 adet büyük uzunluk rendelenmiş soğan 3 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 3-4 kısım taze soğanın yeşil yaprakları 1/2 (yarım) demet maydanoz 1/2 (yarım) demet dereotu 1/2 (yarım) demet taze nane 3 tane domates yada kış için hazırladığınız domates konservesi varsa yarım kavanoz 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller 500 gram yaprak İç materyali için; 2 adet büyük uzunluk soğan 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı pul biber Yarım çorba kaşığı karabiber Yarım çorba kaşığı sumak Zeytinyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Üst Alt